امروز: ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۵ ارديبهشت
 

ماهنامه فروردین 92

 ماهنامه فروردین 92

 راههای پیشگیری از نفخ ودرمان آن :

به منظور پیشگیری از بروز نفخ ، خورانیدن مقداری علوفه خشک ویا وارد نمودن گرامینه ها در مرتع ، موثر بوده و نفخ را به شدت کاهش میدهد.

جلوگیری از ورود دام به مرتع در مرحله ای که بیشترین امکان بروز نفخ وجود دارد( مرحله رشد سریع گیاهان ) نیز موثر است.

اگر قبل از چرای مرتع ، غذای خشک دراختیار دام گذاشته شود، باعث کاهش مصرف بقولات مرطوب مرتع ودر نتیجه کاهش وقوع نفخ می شود. با درنظر گرفتن مقدار کافی ازمواد خشبی جیره ، ازنفخ پرواری نیز پیشگیری می شود.

بلوک های نفخ یا لیستگاه ( مکان لیسیدن ) ، حداقل نیاز برای پیشگیری از بروز نفخ بوده وموردعلاقه دامپرورها می باشد.برای پیشگیری لازم است هرروز این بلوک ها مصرف شود.

آزاد گذاشتن دام برای راه رفتن کمک به جلوگیری از بروز نفخ می کند.

درمان نفخ :

اگر نفخ خیلی شدید نباشد، راه بردن حیوان در سربالایی یا وادار کردن آن به فعالیت شدید ممکن است مفید باشد.

موثرترین درمان برای نفخ حاصل از گیاهان لگومینه (در صورتی که خفیف باشد ) مصرف مواد ضد کف مانند سیلیکون ، شوینده ، روغن های گیاهی ، چربیهای حیوانی و مایع پارافین به وسیله لوله معده ای است . برای اینکار یک لوله به قطر تقریبــــــــی  8/ 1 سانتیمتر از طریق دهان به داخل شکمبه ، عبور داده می شود.

موادغذایی هضم شده ، توسط مکش های دوره ای هر از چندگاهی از لوله تخلیه می گردد.

اگر حیوان نفخ کفی دارد ، مقدار ا تا 1/5 فنجان روغن گیاهی را از طریق لوله معد ه ای به خورد دام ، می دهند.

اگر حیوان به شد ت نفخ کرده و روی زمین دراز کشیده است، آخرین اقدام ممکن سوراخ کردن شکمبه در ناحیه سمت چپ در وسط مثلث فرضی که یک ضلع آن از انتهای برآمدگی استخوان لگن بوسیله آخرین دنده وضلع دیگر آن به انتهای دنده کشیده می شود ، اجرا می گردد. واینکارباید بوسیله تروکار انجام شود. پس از خارج شدن گازها و پس از اینکه باد شکمبه کاملا خارج شد ، غلاف تروکار را بیرون کشیده و محل سوراخ شده را ضدعفونی نموده و با باند چسب دار می پوشانند ، تا از عفونت و یا تورم پرده صفاق جلوگیری گردد.

 

 گروه تحقیق و توسعه کارخانه خوراک دام خراسان .

تاريخ: ۱۳۹۲/۲/۱۰
 


آب و هوا



اوقات شرعی

طراحی و اجرا توسط وب باکس پورتال