امروز: ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۵ ارديبهشت
 

ماهنامه آذر 91

 ماهنامه آذر 91
 

به نام خدا

ماهنامه کارخانه خوراک دام خراسان

شماره 15   آذرماه 90

اسیدوز شکمبه ای علل وعوامل بروز ودرمان آن

اسیدوز وقتی به وجود می آیدکهph شکمبه به پایین تر از 6/5 برسد0

عوامل بروز اسیدوز:

1-   کربو هیدرات هایی که تخمیر سریعتر دارند مانند قند ها ، فیبر محلول و برخی نشاسته ها باعث کاهشphشکمبه و اسیدی شدن آن می شوند.

2-   بافر ناقص شکمبه ای

3- عادت نا پذیری نا کافی به جیره های با قابلیت تغییر بالا

نشانه های بیماری :

توقف نشخوار ، مدفوع کفی ودارای حباب های گازدار ، وجود فیبرهای هضم نشده در مدفوع و نوسانات شدید روزانه در مصرف خوراک از نشانه های اسیدوز می باشد . لنگش از موارد مشاهده شده در زمان بروز اسیدوز است که باعث زیانهای اقتصادی در گله می شود .

پیشگیری و درمان :
پیشگیری از بروز اسیدوز بسیار راحت تر از درمان آن می باشد.که این امر با مدیریت تغذیه ارتباط مستقیم دارد.افزایش دفعات تغذیه ، موجب افزایش ماده خشک مصرفی شده وphشکمبه پایین تری را نسبت به دفعات تغذیه ای ایجاد می نماید .اولین عکس العمل گاو در زمان بروز اسیدوز ، قطع مصرف غذا می باشدگاوها نباید بیش از 3.5 تا 5.5 کیلو گرم ماده خشک از کنسانتره در اولین هفته بعد از زایش دریافت نمایند. تغذیه کنسانتره باید درحدود 1/0 تا 25/0کیلوگرم درروز به ازای هرگاو تا زمان اوج مصرف کنسانتره که در هفته 8-6 بعد از زایش است ، افزایش یابد0
 
مصرف دانه های بسیارریزبه خصوص اگر مرطوب باشند احتما ل بروز اسیدوز در شکمبه را افزایش می دهند .با محدودیت مصرف کربو هیدرات سریع التخمیر و تامین بافر شکمبه ای در حد کافی و تغذیه تدریجی جهت عادت پذیری شکمبه به جیره های با کنسانتره بالامی توان از بروز اسیدوزپیشگیری نمود.

 واحد تحقیق و توسعه کارخانه خوراک دام خراسان

تاريخ: ۱۳۹۱/۱۰/۶
 


آب و هوا



اوقات شرعی

طراحی و اجرا توسط وب باکس پورتال